Wat zijn street bets in roulette?

Roulette is een fascinerend spel dat al eeuwen de harten van gokliefhebbers verovert. Of je nu een doorgewinterde speler bent of net begint, het begrijpen van de verschillende inzetmogelijkheden kan je spelervaring verbeteren. In dit artikel duiken we diep in de wereld van street bets, een populair type inzet in roulette.

Inleiding tot Roulette

Roulette is een kansspel dat wordt gespeeld met een draaiend wiel en een kleine bal. Spelers zetten in op welk nummer of kleur de bal zal landen nadat het wiel is gestopt met draaien. Het wiel is onderverdeeld in genummerde en gekleurde vakjes. De uitkomst is puur gebaseerd op toeval, maar de verschillende inzetmogelijkheden en strategieën kunnen het spel dynamisch en spannend maken.

De Basis van Roulette Begrijpen

Voordat je begint met inzetten, is het essentieel om de basis van roulette te begrijpen. Er zijn verschillende versies van het spel, waaronder Amerikaanse, Europese en Franse roulette. Ze hebben enkele verschillen, vooral in de indeling van het wiel en het huisvoordeel.

Bij alle versies kunnen spelers inzetten plaatsen op specifieke nummers, kleuren (rood of zwart), oneven of even nummers, en andere combinaties.

Wat zijn Inside Bets in Roulette?

Inside bets zijn inzetten die je plaatst op specifieke nummers of combinaties van nummers op het roulettewiel. Ze zijn:

 1. Straight-up bet: Inzetten op één specifiek nummer.
 2. Split bet: Inzetten op twee aangrenzende nummers.
 3. Street bet: Inzetten op drie opeenvolgende nummers in een horizontale lijn.
 4. Corner (of Square) bet: Inzetten op een blok van vier nummers.
 5. Six Line bet: Inzetten op twee aangrenzende rijen, wat in totaal zes nummers zijn.

Wat zijn Outside Bets in Roulette?

Outside bets worden geplaatst buiten het genummerde veld van het roulettewiel. Ze hebben een hogere kans om te winnen, maar bieden lagere uitbetalingen dan inside bets. Voorbeelden zijn:

 1. Rood of Zwart: Inzetten op de kleur van het winnende nummer.
 2. Oneven of Even: Inzetten op alle oneven of even nummers.
 3. Hoog of Laag: Inzetten op lage nummers (1-18) of hoge nummers (19-36).
 4. Dozijnen: Inzetten op een van de drie groepen van 12 opeenvolgende nummers.
 5. Kolommen: Inzetten op alle nummers in een van de drie verticale kolommen.

Wat zijn Street Bets in Roulette?

Street bets behoren tot de categorie van inside bets. Wanneer je een street bet plaatst, zet je in op drie opeenvolgende nummers die in een horizontale rij op het speelveld liggen. Bijvoorbeeld, een inzet op 4, 5 en 6 is een street bet.

Om een street bet te plaatsen, plaats je jouw chips op de buitenlijn van de rij waarop je wilt inzetten. De uitbetaling voor een street bet is 11 tegen 1, wat betekent dat je 11 keer je inzet wint als een van de drie nummers verschijnt.

Hoe plaats je Street Bets in Roulette?

Wanneer je naar de lay-out van de roulettetafel kijkt, zie je dat deze is verdeeld in nummers van 0 (en 00 in Amerikaanse roulette) tot 36. Deze nummers zijn gegroepeerd in rijen van drie, wat een ‘street’ vormt.

Om een street bet te plaatsen:

 1. Identificeer de Rij: Kies eerst de rij van drie nummers waarop je wilt inzetten. Bijvoorbeeld 10, 11 en 12.
 2. Plaats Je Chips: In plaats van je chips direct op de nummers te plaatsen, leg je ze op de lijn aan het begin van de rij. Hiermee geef je aan dat je inzet betrekking heeft op alle drie de nummers in die rij.

Uitbetalingen en Kansen van Street Bets

Een street bet dekt drie nummers, dus je kans op winnen is 3 op 37 voor Europese roulette en 3 op 38 voor Amerikaanse roulette vanwege de extra 00.

Als je een street bet wint, is de uitbetaling 11 tegen 1. Dit betekent dat je voor elke eenheid valuta die je inzet, je 11 keer dat bedrag plus je oorspronkelijke inzet terugkrijgt.

Tips en Strategieën voor het Spelen van Street Bets in Roulette

 1. Beheer Je Bankroll: Zoals bij alle inzetstrategieën, zorg ervoor dat je binnen je limieten speelt. Stel een budget in en houd je eraan.
 2. Observeer Patronen: Hoewel roulette een kansspel is, geloven sommige spelers in het observeren van patronen of “hot” nummers. Als een bepaalde street al een tijdje niet is gevallen, zetten ze er mogelijk op in, in de hoop dat het “zijn beurt” is.
 3. Combineer Inzetten: Om je kansen te vergroten, kun je overwegen om chips op meerdere streets tegelijk te plaatsen. Hoewel dit je inzetbedrag verhoogt, verhoogt het ook je winkansen.

Veelgemaakte Fouten om te Vermijden bij het Spelen van Street Bets in Roulette

 1. Verliezen Achterna Zitten: Als je een paar keer hebt verloren, zet dan niet dubbel in in de hoop je verliezen snel terug te verdienen. Deze strategie kan je bankroll snel uitputten.
 2. Andere Inzetten Negeren: Hoewel street bets een fatsoenlijke uitbetaling bieden, onthoud dat roulette veel inzetmogelijkheden biedt. Focus je niet zo op street bets dat je mogelijk winstgevende kansen elders negeert.
 3. Spelen Zonder Strategie: Hoewel roulette een kansspel is, kan het hebben van een inzetstrategie je helpen om beter geïnformeerde beslissingen te nemen.

Conclusie: Is het de moeite waard om Street Bets in Roulette te spelen?

Street bets kunnen een opwindende aanvulling zijn op je roulettestrategie, vooral als je op zoek bent naar een hogere uitbetaling dan buiteninzetten. Ze vereisen echter een goed bankrollbeheer en een bewuste benadering. Als je deze aspecten onder de knie hebt, kunnen street bets zeker de moeite waard zijn.